EHBO vereniging Markelo – Diepenheim wil weer nieuwe cursussen starten.

In het najaar van 2024 wil EHBO vereniging Markelo – Diepenheim weer met diverse Eerste Hulp cursussen starten.

Basis Eerste Hulp opleiding

Bij voldoende deelname willen we starten op woensdagavond 06 november 2024 met de Eerste Hulp opleiding. Duur van de cursus is ongeveer 15 avonden inclusief reanimatie / AED en verbandleer. Tijd is van 19.30 uur tot 21.30 uur. Tijdens deze cursus leert u de grondbeginselen om eerste hulp te verlenen. Het cursus geld is inclusief de modules verbandleer en reanimatie / AED, lesboek, materialen en een eenmalig examen van het Oranje Kruis. Na afloop van de cursus ontvangt u een diploma Eerste Hulp als u geslaagd bent. De kosten bedragen € 225,00 euro. Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis ben je in staat op een juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op je werk, op straat, maar ook thuis. Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich bij het uitstappen uit de bus verstapt of in de rij bij de kassa in elkaar zakt. Tijdens de opleiding trainen we vanzelfsprekend het verlenen van eerste hulp in de praktijk. We kijken ook naar het herkennen van ziektebeelden en het doortastend kunnen optreden bij een ongeval. Door het oefenen met scenario’s leer je op een praktische manier welke handelingen je moet verrichten. Denk hierbij aan het beoordelen van het bewustzijn van een slachtoffer, het handelen bij een slachtoffer met hevig bloedverlies of het kunnen verplaatsen van een slachtoffer.

Eerste Hulp Aan Kinderen

Bij voldoende deelname willen we weer een cursus Eerste Hulp aan Kinderen starten. Deze cursus bestaat totaal uit 7 avonden, inclusief reanimatie / AED, verbanden, lesboek, verbandmateriaal en examen. Mocht u slagen dan krijgt u een certificaat van het Oranje Kruis. De cursustijd is van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Eerste Hulp aan kinderen (EHAK) is een EHBO-cursus speciaal gericht op het verlenen van eerste hulp aan baby’s en kinderen.

Waarom een EHAK-cursus

Een EHBO-cursus leert cursisten hoe zij hulp kunnen verlenen aan slachtoffers van een ongeval. Bij een ongeluk waarbij kinderen betrokken zijn, is vaak een specifieke aanpak nodig. Omdat verkeerd handelen de situatie in sommige gevallen zelfs erger kan maken, is het belangrijk om de juiste kennis te hebben. De reanimatie van een baby moet bijvoorbeeld op een andere manier worden uitgevoerd dan bij een volwassene. 

Reanimatie / AED

Bij voldoende deelname start deze cursus. Deze cursus bestaat uit twee avonden. Tijdens het lesgeld is inbegrepen lesboek en materialen. Deze cursus duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. U ontvangt een certificaat.

Aanmelden

Aanmelden kan via e-mail: ehbo.markelo.diepenheim@gmail.com. Voor overige informatie kunt u bellen met 0547 – 362351. Mocht u geen contact krijgen, dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld. De cursuslocatie is bij de Martinushof, Kerkplein 42 in Markelo.